Nuorten suosituin SoMe

YouTube nuorten suosituin sosiaalisen median palvelu

Parikymppinen nuori viettää sosiaalisen median parissa keskimäärin 13–17 tuntia viikossa. Suosituin ajankohta palvelujen käytölle on illalla klo 18–21. Nuorten käyttämissä palveluissa ykkössijaa pitää hallussaan videopalvelu YouTube. Seuraavaksi pidetyimpiä palveluja ovat Facebookin ohella pikaviestimet WhatsApp ja Facebook Messenger sekä kuvapalvelu Instagram.

Ensisijaisesti mobiililaitteita varten suunniteltujen viesti- ja kuvapalvelujen suosion kasvu näkyy Some ja nuoret 2015 -tutkimuksen tuloksissa siten, että vastanneista nuorista jopa 92 % kertoo käyttävänsä sosiaalisen median palveluita älypuhelimellaan. Myös sosiaalisen median palveluiden käyttö koulussa tai opiskelupaikalla on kasvanut aiempaan, vuonna 2013 tehtyyn tutkimukseen verrattuna, ja 70 % kyselyyn vastanneista nuorista käyttää palveluja myös opiskelupaikalla. Blogien kirjoittaminen on vähentynyt tutkimuksen mukaan huomattavasti: edellisessä tutkimuksessa 29 % nuorista ilmoitti kirjoittavansa blogitekstejä, nyt vastaava määrä on 9 % vastaajista.

Vastikään julkaistusta nuorten ja nuorten aikuisten sosiaalisen median käyttöä luotaavasta kyselytutkimuksesta ilmenee, että lähes 70 % kyselyyn vastanneista nuorista haluaisivat sosiaalisen median opetusta kouluihin ja oppilaitoksiin. Myös kodin roolia sosiaalisen median opetuksessa tulisi miettiä entistä tarkemmin.

Some ja nuoret 2015 on koko maan kattava, haastattelu- ja tilastotietoon perustuva 13-29 –vuotiaille suunnattu verkkokysely. Kyselyyn vastasi 2618 nuorta. Tutkimuksen tuottivat yhteistyössä sosiaaliseen mediaan erikoistunut ebrand Suomi Oy ja Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net