Kesän grillitrendit

Kesän grillitrendit: savua ja liikkuvaa grillausta

Suosituille kertakäyttögrilleille on viimein tullut kestävä vaihtoehto: pieni ja helposti mukana kulkeva piknik-kaasugrilli. Myös uudet pallogrillit on yhä helpompia ottaa mukaan piknikille lukittavan kannen ja kantokahvan ansiosta. Savustusgrilli tarjoaa uudenlaisia makuelämyksiä grillaajille. Savumakuja on valittavana pähkinäpuusta omenaan ja kirsikkaan.

Grillaaminen onnistuu nykyään helposti kodin ja mökin ulkopuolella. Tänä vuonna puistoissa, retkillä ja veneillä grillaaminen on tehty entistä sujuvammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi.

– Kertakäyttögrillit ovat olleet suosittuja piknik-grillaukseen. Uskomme, että kestävät, pienet ja helposti mukana kulkevat kaasugrillit tulevat nostamaan suosiotaan tänä vuonna, kertoo Gigantin tuotepäällikkö Antti Pakarinen.
– Kaasugrilli kuumenee nopeasti ja vaivattomasti ilman sotkua verrattuna esimerkiksi hiiligrilliin. Kun grillaaminen on lopetettu, grilli jäähtyy nopeasti muutamassa minuutissa ja voit pakata sen mukana tulevaan salkunmalliseen kantolaukkuun. Kertakäyttö- ja hiiligrillissä pitää ehdottomasti huolehtia grillin käytön jälkeen, että se on varmasti sammunut.

Edullinen piknikgrilli myös kestää kesästä toiseen.

– Lisäksi grilli on monikäyttöinen: keittolevy toimii hyvin parillana ja sillä voi paistaa vaikka kananmunia. Pienen kattilan avulla siinä lämpenee myös kahvivesi. Yksi kaasupullo kestää noin 1,5 tuntia, Pakarinen kertoo.

Piknik-grillauksen klassikko on pieni pallogrilli. Sen suosio on pysynyt vakaana vuodesta toiseen.

– Nämä grillit herättävät kiinnostusta kivan ulkomuotonsa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta. Joidenkin grillaajien mielestä pallogrillissä on enemmän grillaamisen fiilistä ja toki ruokaan tarttuu aidon hiilen maku. Nykyään pallogrillin kannen pystyy lukitsemaan grillin alaosaan ja siinä on kantoa helpottava kahva, jolloin se kulkee kätevämmin mukana.

Savustusgrillissä valmistuu trendikäs nyhtöpossu

– Savustusgrilli on kompakti ja tehokas maukkaan ruoan valmistamiseen. Siinä valmistuu vaivattomasti esimerkiksi perinteinen savulohi. Savustusgrillissä voidaan kypsentää ruokaa alhaisella lämpötilalla pitkään ja hitaasti, ja valmistaa esimerkiksi suosittua nyhtöpossua. Tavallisilla grilleillä pitkään kypsentäminen olisi hankalampaa.

Savustaminen onnistuu myös briketti- ja kaasugrilleillä savustuslastuja lisäämällä.

– Lämmitä ensin grilli sopivaan lämpötilaan, jonka jälkeen aseta ritilälle noin kourallinen savustuspuuta brikettien tai savustusastiaan sytytetyn polttimon yläpuolelle. Sulje sitten kansi ja odota, kunnes savua alkaa muodostua. Laita lopuksi ruoka ritilälle ja sitten sulje kansi päälle. Pian pääset jo herkuttelemaan.

– Erilaisilla savustuslastuilla pystyy hyvin muuntelemaan ruoan makua. Grillatessa kannattaa kokeilla esimerkiksi omena- ja kirsikkapuulastuja. Paras makuyhdistelmä löytyy kokeilemalla, ja tuotepakkauksista löytyy toki aina suosituksia. Kaikkiaan savunmaku sopii useisiin ruokiin, kuten juustoihin ja hedelmiinkin – mielikuvitus on tässä rajana!

Näillä savuilla voit maustaa grilliruokasi

1. Makeahko omena. Sopii erityisesti kanalle.

2. Maultaan mieto kirsikka. Sopii useimmille ruokalajeille.

3. Hikkori eli pähkinäpuu. Mainio yleissavustuspuu kaikkiin grilliruokiin.

4. Jos ei ole aivan varma savunmausta, kannattaa kysyä myyjältä suosituksia.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net