Toivotaan, toivotaan…

Vaalikuumeen noustessa kaikki hyväksyttävät keinot oman puolueen menestyksen takaamiseksi otetaan käyttöön.

Kokoomus otti parhaan lähdön puheenjohtajan ja pääministerin tehtävistä vaalikentille kirmanneen Alexander Stubbin kutsuessa puolueen ja ehdokkaan itsensä kannustajaksi kemistin, Saksan liittokansleri Angela Merkelin.

Merkel on Euroopan poliittinen johtaja ja ansaitsee suuren julkisuuden. Toisin oli takavuosina CDU:n silloisen johtajan Helmut Kohlin  vieraillessa Suomessa. Hän oli Kokoomuksen puheenjohtajan Ilkka Suomisen vieraana. Kohl esiteltiin meille muutamille Suomisten kotona Ruoholahdenkadulla. Vaaleja ei ollut jääty odottamaan. Kohlin ei tarvinnut kuljeskella kauppakeskuksissa eikä soitella äänestäjien ovikelloja.

Paavo Lipposen pääministeriksi pyrkimistä kävi kannustamassa Ruotsin pääministeri Göran Persson. Hän kuunteli Itäkeskuksessa Keskustan vaalitilaisuutta ja kävi kysymässä, miksi Suomessa vaalit eivät juuri muuta voimasuhteita niin kuin Ruotsissa on tapana. Viime eduskuntavaalien aikana tuota kysymystä ei tarvinnut enää esittää.

* * *

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ehätti saada vaaliveturiksi vanhan ay-kaverinsa Stefan Löfvenin. Porvoo eli Rinteen ja hänen vaimonsa vaalipiiri oli valittu kokoontumispaikaksi. Gammelbackan asukkaita toki etukäteen informoitiin tulevasta yllätysvierailusta. Rkp:kin pääsi demareiden siivellä parrasvaloihin, sillä puolet porvoolaisista halusi edelleen puhua ruotsia.

Keskustassa mietitään kuumeisesti jonkun yllättävän keskustahenkisen kuuluisuuden kutsumista. Ehdolla ovat kuuluisat keskikenttämiehet Lionel Messi ja Christian Ronaldo. Puheenjohtajan puutteellisen kielitaidon takia kutsut ovat toistaiseksi esittämättä.

Vihreitten toivelistalla on Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore. Hän on julkaissut äskettäin kirjan ”The Future” (Tulevaisuus). Vierailun tuloksena meneillään olevaa Eduskuntatalon remonttia voitaisiin tarkistaa kattamalla rakennus aurinkopaneeleilla ja jokaisen puolueen nimikkotuulimyllyllä. Tässä tapauksessa ei tarvitsisi miettiä edes jälleenmyyntiarvoa, sillä ostajat suomalaiselle demokratialle ovat vähissä.

Vasemmistoliitolla on vaikeuksia vauhdittajan

valinnassa. Venäjästä on tullut oikeistolainen yhteiskunta eikä

sieltä enää apua saa. Putininkin puolue on Kokoomuksen

veljespuolue, jonka johtajalla saattaa olla hyvää aikaa vasta

seuraavien vaalien alla.

Timo Soini hykertelee tyytyväisenä. Puolueen uuden jytkyn

takuumieheksi odotellaan Timon uskonveljeä paavi Franciscusta.

Kristillinen liitto odottelee Jeesuksen uutta tulemista Riihimäelle,

mutta taitaa haaveeksi jäädä.

 

MARTTI HUHTAMÄKI

Leave A Comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net