Tuomari Nurmio lahjoittaa lapsille

Tuomari Nurmio, joka on asunut ikänsä Stadissa, lahjoittaa Helsingin Pelastakaa Lapsille osan järjestämänsä huutokaupan tuotosta. Yhdistys tukee lahjoituksella lasten koulunkäyntiä.

Omia kouluvuosiaan 60-luvulta Dumari muistelee:

Mulla oli skolessa paljon vaikeuksia. Oli toraa ja eripuraa opettajien kanssa. Jäin luokalle Helsingin Toisessa Lyseossa eli Tossussa Torkkelinmäellä (nyk. Taidelukio), joka oli silloin poikakoulu. Olin häiriköksi leimattu, enkä saanut enää tilaisuutta skarpata. Sain vaihdettua koulua ennenkuin olisin jäänyt toisen kerran luokalle. Se pelasti mun tilanteen ja pääsin aloittamaan puhtaalta pöydältä. Jos himassa on ongelmia ja koulu menee penkin alle, sillä voi olla pitkät vaikutukset koko loppuelämään”

Koulukiusaaminen oli silloin sana, jota ei edes tunnettu. Poikalyseossa pelin henki oli karkeasti ottaen kiusaa tai tule kiusatuksi – ei nyt ehkä ihan näin, mutta otteet ja puheet olivat rajuja. Oppimismotivaatio oli hyvin alhainen. Syytä oli tietysti myös itsessäni. Onneksi tilanne muuttui täysin, kun sain vaihdettua koulua.” toteaa tuomariksi valmistunut Hande Nurmio.

Koulumenestys ja -viihtyvyys on haasteellista lapsille, jotka joutuvat sopeutumaan liian moneen asiaan samanaikaisesti. Helsinkiin muuttaa paljon väkeä eri puolilta maata ja maailmaa. Syrjäytyminen voi alkaa, jos lapsi ei saa riittävästi tukea. Kouluissa pitäisi olla nykyistä enemmän tapakasvatusta ja opetusta monikulttuurisuuden ymmärtämiseen puolin ja toisin,” painottaa Nurmio.

Helsingin Pelastakaa Lapset aloitti Käpylän koululla mentoritoiminnan, jonka tavoitteena on vahvistaa oppilaiden pärjäämistä kolussa. Mentorointi keskittyy matematiikan yksilölliseen lisäopetukseen oppilaille, joille oppiaine tuottaa vaikeuksia. Yhdistyksen mentoreina ovat matematiikkaa Helsingin yliopistolla opiskelevat opiskelijat. Mentoritunnit ovat oppilaille vapaaehtoisia eivätkä ne korvaa koulun tarjoamaa tukiopetusta.

Opiskelijat saavat mentoroinnista hienon työkokemuksen lisäksi myös pienen korvauksen. Helsingin Pelastakaa Lapset kerää varoja tähän toimintaan, jota se haluaa laajentaa Helsingissä muihinkin kouluihin. Tuomari Nurmion huutokaupan lahjoitus käytetään tähän tarkoitukseen.

Tuomari Nurmion historiallinen romuhuutokauppa

Tuomari Nurmio aloittaa maanantaina 24.11.2014 klo 08.00 verkkohuutokaupan, missä on myynnissä iso pala Suomi-rock -historiaa. Huutokaupattavana on todellisia harvinaisuuksia sekä suomalaisen musiikkihistorian helmiä musadiggareille, esimerkiksi Nurmion kultalevyjä, Emma-patsaita, kitaroita, vahvistimia ja esiintymisvaatteita. Huutokaupattavia tuotteita on yhteensä yli neljäkymmentä eri nimikettä.

Huutokaupan taustalla on Nurmion muutto pienempään asuntoon, joten huutokauppa vaikutti luonnolliselta tavalta laittaa hyvää kiertoon. Nurmio kommentoi: “Mä muutan Stadiin bäk ja luukku on snadimpi. Tää kama ei mahdu enää nurkkiin, ja se on mulle jo elettyä elämää, enkä mä halua museoida sitä. Tästä joku saa pukinkonttiin erikoisemman lahjan, ja samalla siivu menee hyväntekeväisyyteen. Silloin toivottavasti kaikki on tyytyväisiä.”

Nettihuutokauppa alkaa maanantaina 24.11.2014 klo 08.00. Sen järjestää Tuomari Nurmion verkkokauppaa ylläpitävä Backstage Rock Shop Oy. Osalla esineistä on kohtuullinen pohjahinta. Huutokauppa kestää kaksi viikkoa, ja huutokaupan tuotosta 20% lahjoitetaan Helsingin Pelastakaa Lapset ry:lle.

Lisätietoja: Helsingin Pelastakaa Lapset

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net