Stoa täyttää 30 vuotta

[cathegory lähikulmilta] Valoa idästä – Stoa täyttää 30 vuotta.

Helsingin ensimmäinen kulttuurin monitoimitalo, Itäkeskuksessa sijaitseva Stoa täyttää sunnuntaina 26. lokakuuta 30 vuotta. Syntymäpäivänä järjestetään kaikenikäisille suunnattu tapahtuma, jossa esiintyvät mm. Felix Zenger, Musta Barbaari, Jimi Tenor ja Abdissa Assefa sekä Eija Ahvo ja Soili Perkiö. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Stoa saa syntymäpäivien kunniaksi juhlavaloteoksen, jonka suunnittelusta vastaavat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun opiskelijat ohjaajansa Kimmo Karjusen johdolla.

Stoa tunnetaan laadukkaasta kulttuuritarjonnasta, vilkkaasta Itäkeskuksen kirjastosta, monipuolisesta työväenopiston ja Arbiksen kurssitarjonnasta, nuorten toimintatalo Kipinästä sekä Pohjois-Afrikan makuja tarjoavasta Café Stoasta. Kaikki nämä toiminnot yhdistämällä saadaan aikaan helsinkiläisten arkea ilostuttava, mielenkiintoinen kokonaisuus ja paikka kohtaamisille. Stoasta on 30 vuoden aikana kehittynyt monipuolinen ja -kulttuurinen, kiinnostava ja kansainvälinen kulttuurikeskus, jonka kynnys on matalalla, mutta taso korkealla.

Kaikkien talon toimijoiden yhteistyönä järjestämässä Valoa idästä – Stoa 30 vuotta -tapahtumassa päästään kokeilemaan livemaalausta, ukulelen soittoa ja bollywood-tanssia sekä tekemään pinssejä poistokirjoista ja kierrätyskankaista. Lyhtypajassa tuunataan lasipurkeista lyhtyjä eri tekniikoilla. Päivätansseissa tanssittaa itähelsinkiläinen tanssiorkesteri Oivaset. Aulan kattoon nostetaan syksyn aikana Kipinän ja kirjaston eri ryhmissä ja tapahtumissa yhdessä tehdyt kierrätysteemaiset kattokruunut. Muotokuvapajassa tehdään materiaalikollaasitekniikalla Stoan muotokuvia senioreiden ja lasten yhteistyönä.

Lapsiperheitä ilahduttaa Eija Ahvon ja Soili Perkiön Muumiperheen lauluretki -konsertti. Räppäri Musta Barbaari esittää takuuvarmasti hittinsä Salil eka salil vika. Uskomattoman taitava beatboxaaja Felix Zenger tuo mukanaan joukon nimekkäitä vieraita. Lavalla Zengerin rinnalla nähdään soul-tähti Tuomo, räppäri E. Tholo (Ekow) ja Don Johnsson Big Bandista tuttu Tommy Lindgren. Päivä huipentuu Jimi Tenorin ja Abdissa Assefan kokoonpanon ulkoilmakeikkaan sekä Helsingin taidemuseon järjestämään, Dennis Oppenheimin teoksen Digestion. Gypsum Gypsies, 1989 tuliesitykseen. Teoksen peurahahmot syöksevät tulta sarvistaan. Peurat ovat esillä myös Stoan aulassa 27.10.–16.11.

Stoan parvigalleriassa on esillä 14.10.–9.11. Valoa idästä -näyttely, jossa Stoan kolme vuosikymmentä esittäytyvät valokuvin, julistein ja lehtijutuin. Näyttelyn on koonnut taiteilija Mildred Lehtinen.

Stoa avattiin vuonna 1984 nimellä Itäkeskuksen monitoimitalo. Nimi vaihdettiin vuonna 1993 Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskukseksi talon edustalla olevan Hannu Sirenin Stoa-veistoksen innoittamana. Nykyään talon nimestä käytetään lähes yksinomaan lyhyttä muotoa Stoa.

Stoan ovista astuu sisään vuosittain noin 600 000 asiakasta. Kolmenkymmenen vuoden aikana Stoan kynnystä on siis kulutettu jopa 18 miljoonaa kertaa. Stoan johtajana toimii tammikuussa tehtävässä aloittanut Riitta Aarniokoski.

* * *

Valoa idästä – Stoa 30 vuotta

Su 26.10.2014 klo 12–19, vapaa pääsy

Ohjelma Stoan nettisivuilla

Stoa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus

www.stoa.fi, www.facebook.com/stoansivu

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net