Makuasioita Stoassa

Virpi Vesanen-Laukkanen: Makuasioita

 

Taiteilija Virpi Vesanen-Laukkanen tuo Stoan galleriaan Makuasioita-näyttelyn. Perjantaina 28.10.2011 yleisölle avautuvan näyttelyn teoksissa kimaltava kitsch sekä kuluneet kliseet ja materiaalit yhdistyvät uusiksi kokonaisuuksiksi.

Karamellipaperit, helmet ja asetelmiksi muotoutuneet pikkutavarat ovat eläneet aikaisemmin jo ainakin yhden elämän. Neulalla ja langalla yhdistetyt materiaalit kantavat muistoja ja merkityksiä. Hitailla tekniikoilla toteutettuihin teoksiin on taltioitunut hetken hehku.Virpi Vesanen-Laukkanen on helsinkiläinen, Harakan saaren taiteilijatalossa työskentelevä taiteilija. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla ja hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin. Vuonna 2008 hänet valittiin Ornamon vuoden taiteilijaksi.

Vesanen-Laukkanen on käsitellyt tuotannossaan mm. naiseuden kuvastoa ja satujen symboliikkaa. Hänen uusin ympäristötaideteoksensa, Kukkiva kulkuneuvo, liikennöi kesällä 2011 Helsingissä Jouko-kaupunginosalinjoilla. Taiteilijan teoksia on parhaillaan esillä myös Wäinö Aaltosen museossa Turussa sekä Cheongjun kansainvälisessä biennaalissa Etelä-Koreassa.

Makuasioita-näyttelyyn liittyy lauantaina 26.11. kello 15 järjestettävä, Teatteri IlmiÖ:n Makuasioista ei voi kiistellä? -teatteritapahtuma, joka herättää näyttelyn taideteoksen henkiin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Näyttely on avoinna yleisölle Stoan galleriassa 28.10.-27.11.2011
Tervetuloa avajaisiin torstaina 27.10. klo 17-19.

Stoan galleria
Avoinna ma-to klo 9-20, pe klo 9-18, la-su klo 10-16. Vapaa pääsy.
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki
www.stoa.fi

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net