Itä-Helsingistä Islantiin

Voimisteluseura Fliku-82:n 17-vuotiaat TeamGym-voimistelijat Anna Toivanen ja Tuuli Nyberg saivat syksylleen iloisen alun, kun TeamGymin maajoukkuevalinnoista ilmoitettiin viikko sitten. Molemmat tytöistä on valittu edustamaan Suomea TeamGymin EM-kilpailuihin Islantiin.

-Oli ihan huikeaa kuulla joukkueeseen pääsystä! Olin silloin treeneissä, ja harjoituksiin keskittyminen vaikeutui aika lailla uutisen myötä, Anna kertoo. Tuuli jakaa Annan innostuksen ja kertoo olevansa helpottunut ja iloinen siitä että seurakaverit pääsivät molemmat joukkueeseen.

Maajoukkuepaikka on tytöille upea tilaisuus, kyseessä on molempien ensimmäinen kansainvälinen TeamGym-kilpailu. EM-projekti aloitettiin katsastusleirien muodossa jo viime vuoden puolella, joten tsemppivirettä on saanut pitää yllä jo pitkän aikaa.

-Projektissa mukanaolo on tuntunut jännältä kun aina leirien jälkeen on pitänyt jännittää että saako vielä jatkaa. Se on ollut aika stressaavaakin, tytöt kertovat. Projektin alussa Annalla oli selkävaivoja, eikä hän pystynyt antamaan kaikkia vaadittuja näyttöjä leireillä, mutta selkäkin saatiin onneksi kuntoon. Tällä hetkellä tytöt ovat kuitenkin intoa täynnä:

-Kaikki leirit ovat olleet mukavia ja projektin aikana on saanut paljon uusia kavereita! Toivottavasti kilpailut menee hyvin ja saamme hienoja uusia kokemuksia!

Suomi lähettää EM-kilpailuihin sekä tyttöjen että naisten joukkueen. Anna ja Tuuli kilpailevat molemmat tyttöjen joukkueessa. EM-kilpailuihin osallistuu joukkueita 14 maasta, ja tyttöjen mitaleista kilpailee 9 joukkuetta. Kilpailut järjestetään kahden vuoden välein, ja kyseessä on lajin korkein mahdollinen arvokilpailutaso. Lajin huiput tulevat Islannista, Ruotsista ja Tanskasta, mutta Suomi antaa kärkimaille kunnon vastuksen. Siitä kertoo myös Suomen naisten maajoukkueen pronssimitali vuoden 2012 EM-kilpailuista.

TeamGymin EM-kilpailut käydään 15.-18.10. Reykjavikissa, Islannissa. Kilpailutunnelmia voi seurata virallisten nettisivujenFacebookin tai Instagramin kautta. www.teamgym2014.is

 

 

Teksti: Nina Rantalankila

 

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net