Puotilan Kartano säkenöi

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Puotilan Kartano avautui suuren remontin jälkeen

 

”Puotilan Kartanon ravintolan ikkunoista ja aurinkoterassilta avautuu hieno merellinen näkymä Vartiokylänlahdelle. Sisällä voi aistia 1700-luvun kustavilaisen aikakauden sekä 1800-luvun venäläisen vaikutuksen, päärakennuksen lasiveranta on pietarilaisten puuseppien työtä.

 

Puotilan kartanon myyntiprosessia, kartanon remontin valmistumista sekä varsinkin sen aukeamista on seurattu Puotilan alueella ja muuallakin Helsingissä suurella mielenkiinnolla.

Helsingin kaupunki omisti kartanon ja sen rakennukset noin 80 vuotta, kunnes se vuonna 2011 päätti laittaa kartanon myyntiin. Myyntiprosessin tuloksena Puotilan Kartano siirtyi syksyllä 2013 jälleen yksityisomistukseen, kun kaupunki myi sen Koy Puotilan Kulttuurikartanolle. Keväällä 2014 päästiin vanhoja arvoja kunnioittaen Wareco Oy:n johdolla remontoimaan kulttuurihistoriallista arvokasta kartanoa ja 13.8.2014 rakennusvalvontavirasto suoritti remontin lopputarkastuksen.

 

Kauan odotettu kartanon ravintolan avautuminen tapahtui elokuun lopussa. Ovet ovat nyt avoinna ei vain pelkästään ruokaravintolana vaan koko Helsinkiä ja muuta Suomea palvelevana kulttuurin keskittymänä, jossa järjestettäviin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikenikäiset. Kartanon ravintola kabinetteineen tarjoaa ihanteellisen juhlapaikan esimerkiksi häiden viettoon. Tilat muuntuvat helposti niin erilaisten juhlien, yritystilaisuuksien kuin kokouksienkin järjestämiseen. Kartanon pihapiirissä voi järjestää jopa 2000 henkilön tapahtuman.”

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net