Tallinnanaukiolla tapahtuu

Innokas harrastajaviljelijöiden joukko iskee kätensä multaan Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla perjantaina 16.5. Viljelyhanke on osa Kauppakeskus Itiksen luotsaamaa kehitysprojektia, jonka tavoitteena on rakentaa aukiosta entistä viihtyisämpi kohtauspaikka.

Kaupunkiviljely rantautui lähiruokatrendien mukana Suomeen muutama vuosi sitten. Tänä kesänä urbaanista viljelystä kiinnostuneiden kannattaa suunnata Itä-Helsinkiin, sillä Tallinnanaukiolle nousee toukokuun puolessavälissä toistakymmentä pientä viljelysäkkeihin kylvettävää kasvimaata.

Ajatus viljelystä heräsi kauppakeskuksessa toimivan ekokauppa Ruohonjuuren asiakaskunnan keskuudessa. Ruohonjuuren markkinointi- ja ostopäällikkö – itsekin aktiivinen palstaviljelijä – Johanna Koskinen vei idean eteenpäin, ja sille näytettiin Itiksessä heti vihreää valoa.

– Mahtava juttu, että ihmiset haluavat tällä tavoin toimia Tallinnanaukion viihtyvyyden puolesta. Pienet kasvimaat viljelijöineen tuovat väriä ja eloa tutulle aukiolle, Itiksen kauppakeskusjohtaja Kirsi Feirikki iloitsee.

Kaupunkiviljelyhankkeen ideoi Ruohonjuuri, ja mukana on Kauppakeskus Itiksen lisäksi Landtek.

– Yhteistyö Itiksen ja tulevien viljelijöiden kanssa on sujunut hienosti. Kaupunkiviljelyn herättämä kiinnostus oli valtaisaa, ja haluamme tehdä näin viljelyyn tutustumisen ihmisille helpoksi. Ruohonjuuressa näytämme itse esimerkkiä kasvattamalla Tallinnanaukiolla yrttejä pian avattavan deli-myymälämme salaatteihin, Koskinen kertoo.

Tallinnanaukiosta Itä-Helsingin oma tori

Itiksessä on panostettu paljon Tallinnanaukion kehittämiseen, ja esimerkiksi turvallisuus on parantunut merkittävästi. Tänä keväänä aukiota reunustavat penkit laitetaan uuteen uskoon, myös torimyyjät ja ravintoloiden terassit piristävät aukiota edelleen.

– Pitkän aikavälin tavoite on rakentaa eläväinen ja viihtyisä kohtauspaikka – Itä-Helsingin oma tori, josta voidaan olla aidosti ylpeitä, Kirsi Feirikki sanoo.

Tallinnanaukion viljelijät aloittavat istuttamisen perjantaina 16.5. klo 14.

Comments are closed.

itis-lehti

Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Vartiokylän ja Marjaniemen alueiden oma ja riippumaton kaupunginosamedia.

Ilmestyminen

Nettilehteä päivitetään päivittäin. Painettu lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuukauden kolmantena torstaina ja sitä jaetaan lehtitelineistä eripuolilla ilmestymisaluetta, sekä kotitalouksiin ja kivijalkayrityksiin.

Yhteystiedot

itis-lehti
Toimitus
p. 041-7540305
toimitus@itis-lehti.net
Myynti
p. 045-2610240
myynti@itis-lehti.net